Træf

Først lidt historie, for billedet her er fra det første Nigeriatræf på dansk jord i forsommeren 2008. Der var dengang 3 Nigeria-guldklumper i Danmark! Heldigvis er antallet af guldklumper vokset stødt siden, og vi glæder os til at kunne opleve mødet mellem mange flere af dem på dette og kommende års Nigeriatræf.

Her på siden vil I kunne læse en kort beskrivelse af de årlige træf samt se de officielle træf-billeder.

Fremtidige træfdatoer

Træf i 2018: Afholdes den 7. – 9. september på Lyngborgen, Sjælland.

Træf i 2019: Afholdes den 21. – 23. juni på Alhage-kolonien i Ebeltoft.

Træf i 2020: Corona-ramt

Træf i 2021: Corona-ramt

Træf i 2022: Afholdes den 17. – 19. juni på Alhage-kolonien i Ebeltoft.

Træf i 2023: Afholdes den 12. – 14. maj på Lyngborgen, Sjælland.

Første Nigeriatræf, Sjælland 2008

Nigeriatræf 2017

Nigeriatræf 2017 blev afholdt på Alhage-kolonien ved Ebeltoft den 19. – 21. maj. Vi var så heldige igen i år at have besøg af Elvira Salleras, der denne gang havde medbragt smukke trøjer i rigtige Nigeria-farver til alle ungerne. Det er altid en fest at se ungerne sammen… i år iklædt trøjerne med de smukke klare farver var ingen undtagelse 🙂

IMG_0931

 

Nigeriatræf 2016

Nigeriatræf 2016 blev afholdt på Lyngborgen i Vig den 23. – 25. september 2016. Ud over rigtig mange skønne børn og forældre, gæstede både Elvira og 2 medarbejdere fra Socialministeriet i Lagos træffet. Vi havde også fornøjelsen af DIA´s repræsentant Ina samt gæsteforelæser og PAS-konsulent Michel Gorju.

Ikke-navngivet

Ikke-navngivet2

 

Nigeriatræf 2015

Nigeriatræf 2015 blev afholdt på Alhage kolonien i Ebeltoft den 8.-10. maj 2015.

Gruppebillede Nigeria-træf 2015 på Alhage kolonien i Ebeltoft

Gruppebillede Nigeria-træf 2015 på Alhage kolonien i Ebeltoft

Nigeriatræf 2014

Nigeriatræf 2014 blev afholdt på Lyngborgen i Vig den 22.-24. august, 2014…

Gruppebillede Nigeria-træf 2014 på Lyngborgen i Vig

Gruppebillede Nigeria-træf 2014 på Lyngborgen i Vig

Nigeriatræf 2013

Nigeria-træf 2013 blev afholdt på Alhage kolonien i Ebeltoft den 24. – 26. maj, hvor de smukke omgivelser fint matchede de mange smukke børn, der legede, løb, dansede og hyggede sig gennem weekenden – beundret af de mange forældre, der også havde fundet vej 😉 Formidlingen fra Nigeria har været noget langsommelig det sidste års tid, og derfor var vi også ekstra glade for i år at få besøg på træffet af flere ny-ankomne familier. Det er dejligt at se, at den store Nigeria-familie i Danmark vokser.

2013 skulle også blive året, hvor Elvira Salleras fra LIFE i Nigeria havde mulighed for at tilbringe lidt længere tid på træffet end normalt. Vi skal i bestyrelsen hilse mange gange fra hende og sige, at det var en rigtig dejlig og berigende oplevelse for hende. Hun skrev efter træffet hjem til Nigeria til en veninde, og vi har fået lov at låne lidt af teksten fra denne mail, hvori Elvira Salleras prøver at indfange indtryk og oplevelser fra træffet. I årets beskrivelse af Nigeriatræffet giver vi hermed ordet til Elvira:

 

“Ebeltoft calling, 

We just came back to my hosts’ town, Randers, this afternoon after spending the weekend at a lodge at the edge of a beautiful forest by a magnificent gentle bay. About 20 families had gathered together from Friday to this morning, to pay homage to the history and background of their children. It’s like a new tribe is being created, a beautiful tribe, devoid of racial or cultural prejudice, focused on celebrating humanity with the backdrop of the differences that unite them as one people whose destinies have merged in the common pursuit of fulfilment and happiness.” 

 

På bestyrelsens vegne vil vi gerne takke alle for et helt forrygende træf i 2013. På gensyn i 2014.

 

Gruppebillede Nigeria-træf 2013

Gruppebillede Nigeria-træf 2013

Nigeriatræf 2012

Nigeria-træf 2012 blev afholdt på Lyngborgen ved Vig på Sjælland den sidste weekend i august måned. Det var 2. gang vi afholdte årets træf på Lyngborgen, så kolonien og omgivelserne var velkendte for flere af de deltagende familier – men vi var i bestyrelsen også rigtig glade for at velkomme nye Nigeria-familier på Lyngborgen.

Bestyrelsen i NigeriaForeningen vil gerne takke alle for et rigtigt godt træf, hvor vi fik talt på kryds og tværs, oplevede børnene danne nye relationer og blomstre i den genkendelighed, de fandt ved hinanden. Igen i år tog ungerne i den grad konceptet omkring børnediskoteket til sig, og vi fik spontant afprøvet et nyt koncept, der syntes at hitte blandt de ældre børn: Sam-sovning i telt 🙂 Fædrene fik afprøvet disciplinen “optænding i stor-grill”… og vi vil i bestyrelsen gerne takke for indsatsen, der resulterede i en skøn lang sen-sommeraften i grillens skær indeholdende råhygge for både børn og forældre… og ikke mindst ristede skumfiduser… suya… og rødvin… Vi håber på en lige så skøn forsommeraften ved næste års Nigeria-træf i Ebeltoft i 2013.
Vi havde på årets træf også besøg af Lars, der på helt fantastisk vis underholdt både børn og voksne med sin interaktive tidsrejse, hvor vi både fik sunget, klappet, danset og grint til den store guldmedalje. Vi havde også i år besøg af en delegation fra Lagos ledsaget af både Jane fra AC Børnehjælp, Elvira, Elvira´s mand og datter. Tusind tak til alle for et rigtigt hyggeligt træf.

 

Gruppebillede Nigeria-træf 2012

Nigeriatræf 2011

Nigeria-træf 2011 blev afholdt på Alhage Kolonien beliggende på den skønne halvø Alhage ved Ebeltoft den sidste weekend i juni. Bestyrelsen i NigeriaForeningen vil gerne takke alle for et rigtigt godt træf. Specielt var det vores opfattelse, at ungerne i den grad tog konceptet omkring børnediskoteket til sig, og vi takker mange gange Alma og Maja´s far for at medbringe det fine udstyr… selv røg-kanon og disko-lys var på plads!
Vi havde også på træffet besøg af klovnen , der tryllede og lavede ballondyr, mens de voksne holdt generalforsamling. Igen i år havde vi fornøjelsen af en veloplagt Elvira, der havde taget sin datter Adora med. Også sagsbehandler Jane Jørgensen fra AC Børnehjælp, afrofrisør Paula samt en nigeriansk præst gæstede os i år på træffet. Tusind tak til alle for et rigtigt hyggeligt træf.

Gruppebillede Nigeriatræf 2011

Gruppebillede Nigeria-træf 2011

Nigeriatræf 2010

Nigeria-træf 2010 blev afholdt på Lyngborgen ved Vig på Sjælland den sidste weekend i september måned. Bestyrelsen i NigeriaForeningen vil gerne takke alle for et rigtig godt træf, hvor ungerne alle fik leget til den store guldmedalje… og de voksne fik snakket over et enkelt glas rødvin eller to, mens ungerne fik den nattesøvn, det ikke var de voksne forundt. Vi synes det så ud til, at alle hyggede sig, og vi har allerede nu i bestyrelsen mange nye input og ideér med os, som vi vil arbejde videre med i.f.t kommende træf og i.f.t bestyrelsesarbejdet generelt. Vi havde også den store glæde af at have besøg af en altid veloplagt Elvira Salleras – dette år med gaver til store og små. Det glædede os at høre, at AC Børnehjælp og Elvira Salleras har haft et rigtigt givtigt møde og at det endeligt ser ud til, at formidlingen af børn fra Nigeria forhåbentligt snart kan genoptages.

Gruppebillede Nigeriatræf 2010

Gruppebillede Nigeriatræf 2010

Børnegruppebillede Nigeriatræf 2010

Børnegruppebillede Nigeriatræf 2010