Indkvartering i Nigeria

Lagos State

AC Børnehjælp anbefaler adoptivfamilier at bo i områderne Lekki eller Victoria Island i Lagos. Disse er de mest internationale områder og samtidigt de sikreste områder af byen. Det er også her man vil finde de bedste og sikreste hoteller.

Hotelpriserne i Lagos er dog voldsomt høje. Nigeria er på ingen måde et turist-land og hotelpriserne afspejler således også, at det primært er internationale forretningsfolk eller diplomater, der benytter hotellerne. Grupper for hvem hotelpriserne ikke spiller så stor en rolle. Man kan således sagtens betale mellem 3-500 Euro pr. overnatning på de store internationale hoteller.

Det kan dog gøres betydeligt billigere, om end priserne i Lagos for et værelse på et hotel af en rimelig standard på ingen måde tåler sammenligning med de hotelpriser, vi kender i Danmark.

Såfremt I måtte vælge at bo på hotel i Lagos skal I være opmærksom på, at priserne som oftest ikke er incl. måltider – eller i bedste fald kun morgenmad. Der kan som hovedregel forhandles priser med det enkelte hotel, såfremt der er tale om et længerevarende ophold, hvilket jo er tilfældet i.f.m en adoptionsrejse.

LIFE anbefaler følgende hoteller:

 • Peerage Retreat
  1, Otabode George Street (Plot 107A)
  Off Ajose Adegun Street
  Victoria Island, Lagos
  Tlf.: 01-2719650 / 01-2719651
 • Hotel Edgwaters
  Plot 1660 Ahmadu Ballo Way
  Opposite Bar Beach
  Victoria Island, Lagos
  Tlf.: 01-2710500 / 01-2710504
 • Victoria Crown Plaza Hotel
  www.vcp-hotel.com
 • Haastade Suites
  Email: haastade@yahoo.com
 • Lekki Waterside Hotel, www.lekkiwatersidehotel.com.
Sidstnævnte ligger i nærheden af Salleras Hous (se omtalt nedenfor) og har et komfortabelt niveau for et længerevarende ophold. Prisen skal forhandles.

Privat indlogering

LIFE har erfaret gennem årene, at adoptivfamilier helst vil bo privat. Dels giver det familierne mulighed for at komme tættere på den nigerianske kultur og dels er det noget billigere end indlogering på hotel.

Elvira Salleras stiller mod betaling selv sit hjem til rådighed for adoptanter. Der kan som udgangspunkt bo to familier i Salleras House ad gangen, og hver familie får stillet et stort værelse med eget bad og toilet til rådighed.

Privat indlogering giver en hel unik mulighed for at følge livet hos en nigeriansk familie helt tæt på – på godt og ondt. Man skal indstille sig på, at man som gæst i huset følger rytmen her og huset vil ofte summe af liv fra gæster og ikke mindst fra Elvira´s 3 hjemmeboende børn og deres venner.

Både Elvira og hendes mand Alain er utrolig gæstfrie og man kan færdes frit i det store hus i 3 etager. Ofte vil man kunne følge familien i kirke om søndagen, tage med Alain på markedet, når der skal gøres indkøb til husholdningen m.m. Der er internetadgang, og såfremt forbindelsen virker, kan denne frit benyttes. Der er både privatchauffør, kok og barnepige/husholderske i huset, så også via den daglige kontakt med disse får man et indblik i den nigerianske kultur.

Efter aftale er det muligt at låne en af familiens biler med tilhørende privatchauffør, når denne ikke skal stå til rådighed for Salleras-familien.

Der kan frit benyttes vaskemaskine, tørretumbler og strygejern og husets kok hjælper gerne med tøjvask m.m.

En anden helt central fordel ved at være indlogeret i Salleras House er muligheden for at følge adoptionsprocessen på helt tæt hold og have mulighed for hurtigt at kunne få afklaret eventuelle spørgsmål i.f.t adoptionsprocessen m.m.

Prisen for indkvartering i Salleras House beløber sig til ca. 100 Euro pr. dag – dette er incl. alle måltider m.m.

Salleras House set udefra

Der findes også andre muligheder for privat indlogering:

Mrs. Sharon Momoh

Tokunbo Omisore St.

Lekki Phase 1, Victoria island

Lagos

Mrs. Sharon Momoh er Elvira´s nabo. Prisen for at bo her er ca. 110 Euro pr. dag for et par og 1 adoptivbarn incl. morgenmad, frokost og aftensmad. Der betales kontant. Der er også adgang til nettet, men det må forventes at være en ustabil forbindelse. Derudover er der swimmingpool og som hos Elvira adgang til vaskemaskine og tørretumbler. Der er plads til 3 familier ved Mrs. Momoh

Mrs. Oluwakemi (Kemmi)

Lekki Phase, Victoria Island

Lagos

Enkelte danske familier har boet hos Mrs. Oluwakemi, der også kaldes Kemmi, og været meget glade for det. Kemmi og hendes familie beskrives som relativt velstillede. De er gode værter – selvfølgelig med de samme betingelser for ustadig strøm og dermed også ustadig aircondition, internet m.v. som ved andre private indlogeringer. Kemmi og hendes familie er gode til at inddrage adoptanter i deres hverdag, tage dem med på marked, til stranden, i butikker, i kirke og til andre ting. Maden beskrives som god og værelserne store med tilhørende bad og toilet. Der er ligeledes et legerum til børnene, men kun lidt plads udendørs. Man skal desuden med bil, hver gang man skal til Elviras hus. Prisniveauet ligger samme sted som ovenfor nævnte private indlogeringer og skal betales kontant.

Mrs. Jafojo 

Block B, Flat 20, 11th floor

Eco Court Complex

Kofo Abayomi st., Victoria Island

Lagos

Mrs. Jafojo tilbyder et værelse til et par samt 1 barn i sin lejlighed, hvor hun bor med sin datter. Lejligheden ligger i et stort komplex med en dejlig swimmingpool. Betaling i kontanter.

 

Cross River State

Der har endnu ikke været så mange familier i Cross River, men alle familier her er indledningsvist blevet indlogeret hos et ældre ægtepar: Chief og dennes hustru Veronica.

Chief´s House

LIFE foretrækker, at adoptanter specielt til lidt større børn, bor hos Chief, da international adoption stadig er meget nyt i Cross River og ikke alle forstår det. Chief er en respekteret borger i lokalsamfundet og en form for “departementschef” for 13 landsbyer og vil derfor kunne forklare situationen overfor nysgerrige.

Chief´s House beskrives som et stort hus med masser af hjerterum, men store kulturforskelle. Chief og hans hustru Veronica er meget samarbejdsvillige og lyttende, så man kan altid spørge og komme med forslag til forbedringer. De tager gerne adoptanter med på tur – bl.a til deres lokale kirke. Chief´s House er typisk nigeriansk og dermed også svært at sammenligne med danske forhold. Badeforholdene er ikke optimale, idet der ikke var varmt vand i hanerne, så man må vænne sig til at koge vand og således bade sig fra en spand lunkent vand i badekarret. Adoptanter der har boet hos Chief anbefaler at medbringe en lille rejse-elkedel, så man ikke skal ud i køkkenet og have kogt vand til badet (og til eventuelle sutteflasker og håndvask af sit tøj). Værelserne er dog forholdsvist store med eget badeværelse og der er ligeledes spisestue og TV-stue. Chief kan endvidere sørge for netforbindelse, men som så mange andre steder i Nigeria skal man være forberedt på, at strøm og netforbindelse kommer og går.

TV-stuen i Chief´s House

Et af værelserne i Chief´s House

Huset er indhegnet som alle større huse i området, og der er både vagt og vagthunde i haven om natten.

Hos Chief er der i 2011 ansat en kok, der laver god (og for danske ganer velkendt) mad til både frokost og aften. Morgenmaden består primært af toast, æg, ost og frugt, og tilberedes af husholdersken Mary. Man skal generelt berede sig på, at det nigerianske køkken er ret anderledes. D.v.s man spiser oftest ris, tomatsovs og kylling eller fisk. Fødevarer er ligeledes ret dyre i Nigeria – specielt kød. Nigerianerne elsker også “spicy food” – prøv det… men hav vandflasken klar 🙂

Prisen for ophold og forplejning hos Chief ligger på 560 Euro pr. uge med et tillæg på 10 Euro pr. dag pr. barn, hvis man har et barn / børn over 2 år.

Chiefs House, Cross River

Hotel Monty Suites 

Et enkelt adoptantpar har prøvet at bo på hotel i Cross River og anbefaler Hotel Monty Suites, der også har swimmingpool. Maden betales separat og i hotellets restaurant. Prisen kan ved længere ophold forhandles, men beregnes til ca. 120 Euro incl. mad pr. dag.

 

Såfremt I har erfaring med andre private pensioner og/eller hoteller i både Lagos eller Cross River og har lyst til at fortælle lidt om disse til brug for hjemmesiden her, hører vi meget gerne fra jer. Ligeledes hvis I måtte have billeder fra de forskellige indkvarteringsmuligheder eller tilføjelser/rettelser til ovenstående. Klik her